Coöperatie DichtBijZorg U.A. is ontstaan vanuit de behoefte van kleinschalige zorginstellingen en zelfstandigen in de zorg om zich gezamenlijk te profileren richting derde partijen.
Kleine zorgaanbieders en ZZP’ers in de zorg zijn vaak innovatief, kwalitatief toonaangevend en zeer klantvriendelijk. In samenwerking schuilt kracht, wanneer vele partijen handen ineen slaan ontstaat een zogeheten “force multiplier” waardoor deze kleine zorgaanbieders samen nog vele malen sterker staan dan ze op zichzelf al stonden.

Coöperatie DichtBijZorg U.A. is een Coöperatieve vereniging van en voor kleinschalige zorgaanbieders in Zuid-Oost en Midden-Brabant. Middels deze Coöperatie willen wij burgers met een beperking en/of zorgvraag kwalitatief hoogstaande zorg bieden met alle eigenschappen die kleinschaligheid zo kenmerken:

  • dichtbij;
  • korte lijnen;
  • klantgerichte en persoonlijke aanpak.

Kleinschalige zorgverlening kenmerkt zich dus door een klantgerichte en persoonlijke aanpak, veelal zijn de bedrijven die bij de coöperatie aangesloten zijn ontstaan door de behoefte van de eigenaren om zich te richten op waar het in de zorg allemaal om draait: namelijk mensen en hun zorgbehoefte.

Dit betekent dat in de organisaties de eigenaren/ directeuren gewoon mee werken op de werkvloer.

In Coöperatie DichtBijZorg U.A. worden de voordelen van kleinschaligheid verbonden met de voordelen van een grotere organisatie.